Kunststof schaatsbaan

De schaatsbaan

Het plaatsen van Evespo Sports & Events schaatsbanen gaat gemakkelijk en snel. Dankzij de zwaluwstaartconstructie kan de schaatsbaan op een stabiele manier geplaatst worden.

De schaatsplaten zijn er in diverse afmetingen, waarvan de grootste plaat twee bij één meter is. Ook zijn er kantplaten, waardoor het mogelijk wordt mooie afgewerkte rechte randen aan alle zijkanten van de schaatsbaan te creëren.

De schaatsbanen zijn vuil- en waterafstotend, temperatuur- en UV bestendig en niet schadelijk voor mensen.

Boarding

Evespo Sports & Events maakt gebruik van twee verschillende soorten omranding voor de schaatsbaan. Doorgaans wordt de kunststof vaste boarding gebruikt. Door middel van een onderschuif systeem blijven de vaste panelen op hun plaats om de schaatsbaan.

Voor sommige banen is er een opblaasbare boarding beschikbaar. Een boarding die snel en gemakkelijk geplaatst kan worden.

Schaatsen

Evespo Sports & Events levert standaard ijshockeyschaatsen bij de schaatsbaan. Deze worden geleverd in houten kisten met daarin opbergvakken voor ieder schaatspaar.

Onderhoud

Evespo Sports & Events schaatsbanen behoeven drie dagelijkse onderhoudshandelingen om de kwaliteit van schaatsen en plezier optimaal te houden.

Schrob- en zuigmachine

Meegeleverd bij banen > 100 m2

Eenmaal daags dient voor opening de schaatsbaan schoongepoetst te worden met de meegeleverde schrob- en zuigmachine. Voor het schoonmaken wordt een schoonmaakmiddel op Sojabasis gebruikt in combinatie met water. Het schoonmaakmiddel is niet schadelijk voor mens en milieu. Het schoonmaken dient er voor om oppervlaktevuil gronding van de schaatsbaan te verwijderen.

Baanspray

Na het schoonmaken van de baan, dient de schaatsbaan ingesprayd te worden met het meegeleverde baanspraymiddel. Het middel kan verdunt worden met water in de meegeleverde spuitflessen. De spray dient voor bescherming en glijdbaarheid van de schaatsbaan. De spray is op suikerbasis en is ook niet schadelijk voor mens en milieu.

Slijpen

Er gaat niets boven glijden op een scherpe schaats. Daarom wordt er bij iedere schaatsbaan een slijpmachine voor de schaatsen meegeleverd. Het is van belang dat de schaatsen scherp zijn en blijven. Met de meegeleverde machine kan dit bijgehouden worden.

Handige tips:

 1. Niet met schoenen op de schaatsbaan
 2. Geen eten en drinken op de schaatsbaan
 3. Niet me de schaatsen op steen, gras, zand e.d. lopen

Duurzaamheid

Evespo Sports & Events probeert zo veel mogelijk op een duurzame manier te werken. De keuze om te werken met bepaalde producten, draagt bij aan deze duurzame werkwijze.

Hier zijn enkele voordelen betreft duurzaamheid:

 • Waterbesparend
  Behoeft geen onnodig grote hoeveelheden water voor ijsvorming
 • CO2-neutraal:
  Geen aansluiting op energienet of aggregaat
 • Levensduur:
  Banen gaan tenminste 10 jaar mee
 • Heffingen:
  Er hoeven geen milieuheffingen betaald te worden

SojaCleaner

Het schoonmaakmiddel is op sojabasis. Dit is biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor mens en milieu. Ook is het middel niet schadelijk voor kleding. Er is maar een beperkte hoeveelheid nodig om schoon te maken.

IceMaker

Het spraymiddel is op suikerbasis. Ook deze is biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor mens en milieu. Ook voor kleding is het spraymiddel niet schadelijk. Er hoeft maar een dunne minieme laag over de schaatsbaan verneveld te worden.

Evespo Sports & Events
Bremweg 1
8162 GS Epe
Tel: +31(0)6-21 85 99 50
Email: info@evespo.nl

Algemene voorwaardenPraatje maken?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Logo Evespo