Campinggast ervaart zomer schaatsen - Evespo Sports & Events

Normaal gesproken eindigt ons schaatsseizoen bij de start van het campingseizoen, maar voor dit jaar kon dat nog wel eens anders zijn. We merken steeds meer dat ‘zomerschaatsen’ hot gaat worden. Door de komst van de synthetische ijsbaan, is het heel goed mogelijk geworden om met welke weeromstandigheid dan ook te kunnen schaatsen. Een geweldig product dat snel te installeren is en uitermate zuinig is in energie- en waterverbruik.
We kunnen met deze kunststof schaatsbaan dan ook daadwerkelijk spreken van een ‘schaatsbaan’. Een baan die niets meer te maken heeft met ijs. Dit is dan ook het verhaal dat wij naar buiten willen brengen. Men heeft nog steeds de verwachting bij het horen van ‘ijsbaan’, dat er daadwerkelijk een oppervlak met ijs komt waarop geschaatst wordt. Het mooie van een ‘schaatsbaan’ is dat hier tegenwoordig geen ijs meer voor gebruikt hoeft te worden. Precies zoals het woord het zegt, is dit een baan die speciaal gemaakt is om op te schaatsen.
Doordat op deze manier zomerschaatsen aantrekkelijker wordt, werd het voor ons een mooie uitdaging om dit dan ook in ons schaatsland te gaan promoten. We zijn op zoek gegaan naar plaatsen in de zomer waar diverse doelgroepen in grote aantallen bij elkaar komen om schaatsplezier in korte broek en t-shirt te promoten. Zo bezoeken wij zomermarkten, festivals, zomerkampen, maar bovenal campings. De plek waar elke zomer weer duizenden gasten bij elkaar komen om te genieten van het weer, de omgeving en hun vrije tijd. Bij de meeste campings zijn er in het hoogseizoen voor jong en oud dan ook vaak recreatieprogramma’s te vinden, waar volop leuke activiteiten voorbij komen. Binnen enkele van deze programma’s is nu ook het zomerschaatsen opgenomen. Een activiteit die voor campinggasten als volledige verrassing ervaren wordt in het recreatieprogramma. Vrijwel niemand denkt bij de zomer aan schaatsen, dus des te leuker zijn de reacties wanneer men na de fiets- of wandeltocht of het zwembad direct de schaatsen onder kan binden en de baan op kan stappen.
Vaak horen we: “Maar schaatsen hoort toch niet bij de zomer?”, maar waarom eigenlijk niet? Naast het genieten van de vrije tijd, wordt er door campinggasten volop gesport. Je ziet ze voetballen, hardlopen, zwemmen, jeu de boules spelen, wielrennen, tennissen, ochtendgymnastiek doen of wandelen. Waarom deze sporten wel en schaatsen niet? Ik vermoed dat dit komt door de mogelijkheid die gecreëerd is om deze sporten uit te oefenen tijdens je vakantie. Het feit dat er vaak een perfecte omgeving is om te wandelen of te fietsen, dat er binnen- en buitenzwembaden zijn en sportveldjes, maakt het mogelijk dat deze sporten gedaan kunnen worden.
Deze zomer gaan wij in ieder geval weer van start en zullen in ieder geval een boel campingbezoekers weer vol verbazing het zomerschaatsen laten ervaren.
Een fijne zomervakantie allemaal en wie weet treffen we jullie op de schaatsbaan.

Evespo Sports & Events
Bremweg 1
8162 GS Epe
Tel: +31(0)6-21 85 99 50
Email: info@evespo.nl

Algemene voorwaardenPraatje maken?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Logo Evespo