3de jaar Kids Schaatstour - Evespo Sports & Events

“Schaatsen”, een sport waar wij Nederlanders in uitblinken. Als de vorst begint, dan zie je de eerste al naar slootjes en meertjes vertrekken om te kijken of het ijs al dik genoeg is. Wanneer het langer blijft vriezen, ontstaat er volop speculatie, ‘gaat ie door of niet’? Elfstedentocht-koorts laat maar zeggen. Echter hebben we de laatste jaren niet heel veel kunnen genieten van natuurijs en zijn we allemaal massaal naar ijshallen en de mobiele ijsbanen op markten en pleinen door het land verspreid getrokken.

Ook dit schooljaar heb ik weer rondgevraagd, hoeveel kinderen in het basisonderwijs eigenlijk nog bekend zijn met schaatsen en dan valt me op dat er maar een enkeling is die zich zo af en toe op de schaatsbaan bevind. Een handje vol kinderen krijgt schaatslessen of doet aan ijshockey of kunstschaatsen, maar het is allemaal maar mondjesmaat.

Als ik dan ouders en scholen vraag hoe het zit met de schaatssport en het recreatief gebruik hiervan, volgen direct de verhalen van vroeger. Men dook de sloten en meren op bij het verschijnen van het eerste natuurijs en de winters waren ‘toen’ nog echt koud. Gelukkig hoor ik dan wel ouders en leerkrachten, die hun kinderen toch nog meenemen naar ijsbaan. Het vergt wel wat organisatie om een leuk dagje winterpret te hebben. De ijsbaan is niet altijd in de buurt en een dagje winterpret kost ook nog wel een redelijke duit.

Ik ben daarom ook blij dat we dit schooljaar dan ook weer een fantastische Kids Schaatstour hebben gehad. Los van het feit dat wij er voor willen staan om beweging, sport en gezonde leefstijl  te stimuleren in het basisonderwijs, laat deze tour mij elke keer weer ervaren dat we hier ook daadwerkelijk op een unieke manier mee bezig zijn. Daarnaast brengen wij de schaatssport ook nog eens onder de aandacht.

In plaats van met de klas of de gehele school naar een ijsbaan te vertrekken, vertrekken wij altijd met de volledige schaatsbaan naar de school toe. In enkele uren verschijnt er een schaatsbaan midden op het schoolplein. In samenwerking met de school zetten wij, in de voorbereiding naar de Kids Schaatstour deelname, een volledig programma op om elke klas aan het schaatsen te krijgen. Spamerchiethycom Vaak zijn het intensieve, maar tot nu toe altijd gezellige dagen geweest. Als de ene groep nog aan het schaatsen is, staat de volgende al klaar om de schaatsbaan te betreden. Een dag waar samen bewegen op je eigen schoolplein uniek wordt.

Ik ben ook blij, dat wij voor het derde jaar op rij weer zullen starten met dit geweldige sportstimuleringsproject. Als ik de reacties van kinderen, scholen en ouders zie en hoor, dan zijn dat de reacties waar we het voor doen. Bedankt allemaal en tot volgend schooljaar.

Groeten,

Joshua

Evespo Sports & Events
Bremweg 1
8162 GS Epe
Tel: +31(0)6-21 85 99 50
Email: info@evespo.nl

Algemene voorwaardenPraatje maken?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Logo Evespo